22 april. Inkt en olie


Vrijdag 22 april

• Iain Harper van Overland Junction heeft een zeer mooie recensie geschreven over mijn Engelstalige boek: ‘Life on 2 Wheels’, met daarin de reisverhalen uit Leven op 2 wielen, het boek over mijn R1-Wereldreis.

Life on 2 Wheels, bookmarks

• De nieuwe boekenleggers voor bij ‘t Engelstalige boek: ‘Life on 2 Wheels’ zijn gearriveerd. En nu proberen om voor elke legger en boek een eigenaar te vinden…

• Het Belgische magazine: Motorrijder, heeft een pagina met TIPS VAN GLOBETROTTERS, die op een ludieke manier wordt gebracht. In de meest recente uitgave viel mij de eer te beurt om deze pagina te vullen.

R1-Goes-Extreme, new oil

R1-Goes-Extreme, switching switches

R1-Goes-Extreme, fans

• Vrijdagnamiddag 22 april moest de Wereldreis-R1 klaarstaan voor een ritje naar het Belgische Zottegem, voor een bezoek aan het Vliegende Schotel Motortreffen van MC Devil Rowlers op 23 en 24 april.
Voor de rit daarnaartoe – en voor het jaarlijkse motorseizoen – kreeg Florentina een nieuw oliefilter en gaf ik haar verse Putoline Olie. Daarna maakte ik haar radiateur van buiten schoon, waarna circa 90% van het oppervlak weer meewerkt aan de koeling. Omdat haar ventilator langzamer ging draaien bij laag toerental en al stationair draaiend uiteindelijk helemaal stil ging staan, had ze veel last van oververhitting in de steden en dat maakte rode verkeerslichten tot een absoluut te mijden situatie. Met een andere temperatuurschakelaar en ventilator, die ik van de Poolijs-R1 wegpikte, bleek dat probleem verholpen. Nu is ze er helemaal klaar voor!

→ → Evenementenkalender 2016

R1-Goes-Extreme, PolaIceRide & Florentina